Bemutatkozás

Bemutatkozás

Lajos Julianna vagyok, táncoktató.

Hogyan kezdődött? / A kezdetek…

Mikor megszülettem, Nagymamám  vett egy balett tütüt (szoknya) nekem és azt mondta: „…Ebből a lányból balerina lesz!…” Nos, ha balerina nem is lett belőlem, de 4 évesen már klasszikus balett órákon próbálgattam a lábaimat, karjaimat! Balettmesternőmnek köszönhetően teljességgel a tánc szerelmese lettem a Nála töltött kb. 10 év alatt.
Lajos Julianna Juliett SE

Hogyan folytatódott? / A folytatás…

Néptánccal, majd társastáncokkal. 18 évesen kezdtem el standard és latin-amerikai táncokat tanulni, tíztáncban versenyeztem legalább 10 éven át! Feledhetetlen, mai napig meghatározó élményekkel teli évek voltak a Kristály Táncklubban! Amikor a versenyzést abbahagytam, egy ismerősöm által jutottam el egy Táncmaratonra. Számomra ismeretlen talajra tévedtem, szó szerint! Hiszen már ott kezdődött, hogy nem kellett cipőt húzni a lábamra! Zokniban, mezítláb, teljes testfelülettel a talajon, gurulások, csúszások?! Elképzelhetetlen volt számomra, de vonzott az ismeretlen, a szokatlan, a más stílus – a különböző moderntánc technikák! Köszönhetően az akkori táncórákat tartó tanároknak, leginkább Földi Bélának és Sándor Tímeának, azóta is moderntáncokkal foglalkozom! Földi Béla elhivatottsága és szeretete, a tánc, a zene, a táncosok iránt, követendővé vált számomra és meghatározó jelenleg is! A Sándor Tímeánál tanult Horton technika segítségével sajátos, gyerekek számára összeállított tréningemmel olyan szintre fejlesztettem Magamat és tanítványaimat, mely által fokozom a gyerekek stabilitását, ezáltal letisztultabbakká váltak a mozdulatok és a kivitelezés is!

A jelen…

2003-ban megalapítottam saját egyesületemet, a Juliett Sport Egyesületet, melynek jelenleg 60 táncosa van! Egyesületünk számos versenyen, fesztiválon indult és hozott sikereket, az elmúlt években!

Egyesületünk elnevezése…

Balettmesternőm után szabadon, aki engem sosem a nevemen szólított, hanem a Julianna francia megfelelőjét használta: Juliette… Így lett egyesületünk neve, Juliett. Ezzel is tisztelegve mesternőm előtt! …Habár a néma „e” betű lemaradt a hosszadalmas bírósági bejegyzés alkalmával, mi ragaszkodunk a francia nyelvnek megfelelő kiejtéshez…;)

A legfontosabbak számomra…

Szeretem, amit csinálok és ezt érezze az, aki az órámon táncol! Aki részt vesz az órámon, úgy mozgassam át tetőtől-talpig, hogy közben érezze nagyon jól Magát! Az emberi test anatómiai felépítését használva, azt fejlesztve, de minden esetben megóvva az izmok, ízületek épségét! Fokozatos terhelés, fokozatosság elve mindenekelőtt! Vigyázok a táncosaimra! Türelem és megértés előbbre visz! A tánc kikapcsolódás és feltöltődés legyen! Mindent megbeszélek a táncosaimmal – mit, miért csinálunk, miről szól a darab, milyen érzéseket közvetít a zene! Együtt szeretek dolgozni, gondolkodni a táncosaimmal, szívesen fogadom az ötleteiket, meglátásaikat!
Tanáraim:
Földi Béla – Art Jazz Sándor Tímea – Horton technika Novák Zsuzsanna – Jazzbalett Dalotti Tibor – koreográfia készítés Gruber Márta – Mozdulatelemzés Jánosi László – Versenytáncok Módy Júlia – Divattáncok Varjasi András – Illemtan Késmárky Kálmán – Divattánc Matyaczkó Olga – Tánctörténet Hegyesi István és Istvánné – Versenytánc edzők Tarnóczi Zoltán és Zoltánné – Néptánc Vízi Valéria – Klasszikus balett