A12 Táncszínház – Kőnig István vezetésével

A12 Tánciskola & Táncszínház

A stúdió vezetője Kőnig István, a Semmelweis Egyetemen diplomázott – mozgástudományból, jelenleg a Magyar Táncművészeti Egyetem hallgatója, táncszínházi tapasztalatát a Budapest Táncszínházban, az Inversedance-ben és PR – Evolution-ban szerezte. A táncstúdiót 2018 januárjában hozta létre azzal a céllal, hogy méltó körülmények között lehessen tanulni, tanítani, alkotni – egy szóval táncolni.

A12 Fellepok
A12 Fellepok

Céljaink

A stúdió fő profilja a modern – kortárstánc és a klasszikus balett. A tánciskola megpróbál hidat képezni azok között, akik még csak kóstolgatják a táncművészetet és akiknek már a mindennapos rutin részét képezi a tánc, ezért vannak teljesen kezdő csoportok, ahol az alapoktól építkeznek, és vannak haladó foglalkozások, ahol fellépésekre és előadásokra készülnek a táncosok.

Előadás címe: Break (részlet) – moderntánc

A darab a társadalami struktúra esetleges töréséból fakadó káoszba invitálja a nézőt. Egyéni és csoportos megküzdési stratégiák boncolásával arra keressük a választ, hogy hogyan lehetséges egy új rendszer felépítése.  Az est folyamán a „Break” című darabból hoznak ízelítőt a táncosok.

Táncolják: Erdélyi Kata, Nagy Fruzsina, Tóth Petra, Székely Borbála, Harta Zsófia

Adonika Mozgásművészeti Stúdió – Beer Noémi

Adonika Mozgásművészeti Stúdió

– A tánc hatása a gyermekekre

A tánc egy olyan örömforrás, ami egyúttal játék a testünkkel, és a zenével. Egy sajátos nyelv szavak nélkül, ahol hazudni szinte lehetetlen. Lehetőséget nyújt a közösségformálásra, magabiztosságot, önbizalmat ad. A tudatos, koordinációs mozgások összehangolt működésre késztetik az agy jobb- és bal féltekéjét és ezzel segítséget nyújtanak a figyelemzavarral küzdő gyerekeknek a koncentráció terén a fejlődésre. A visszahúzódó, nehezen kommunikáló gyerekek előtt egy új lehetőséget nyit meg az önkifejezésre.

Adonika Fellepok
Adonika Fellepok

Célunk

Legfőbb célunk, hogy mindenkinek lehetőséget nyújtsunk a mozgásra tehetségtől és testalkattól függetlenül. Növendékeink a lehető legpreventívebb módon tanulják meg mi az a testtudat, valamint, hogy felfedezik a bennük rejlő kreativitást, és a mozgás örömét. A hozzánk járó gyerekek testének egészséges képzése mellett szeretnénk fejleszteni kulturális és esztétikai értékrendjüket is például az igényes zene választással.

Előadás címe: VIMANÁK

Ez egy szanszkrit eredetű szó, aminek az egyik jelentése: az indiai istenek nagyon díszes, palota szerű repülő alkalmatossága.

Az ősi hindu írásokban, a Védákban olvashatunk olyan repülő közlekedési eszközökről, mint a vimanák. Ezeket az ősi űrhajókat használóik képesek voltak irányítani a levegőben. Működésükkel kapcsolatban számunkra felfoghatatlan információkat is tartalmaznak a védikus írások. Eszerint az indiai ókor légi járműveit, űrhajóit mantrákkal irányították, sőt bolygóközi utakat is megtettek.

A Bhágavata Purána részletesen leírja a misztikus képességekkel rendelkező Kardama Muni légi utazását. A jógi egy minden kényelemmel ellátott „repülőgépet” épített, mely megfelelt egy repülő palotának, és feleségével, Dévahutival együtt útra kelt.

Ez a koreográfia az idei Országos Táncművészeti Fesztiválon első díjat kapott, karaktertánc kategóriában.

A koreográfiát készítette: Nagyné Beer Noémi

Táncolják: Gadzsev Lili, Helembai Györgyi, Hirsch Réka, Réz Kinga, Soóky Andrea, Székely Zsuzsi, Tóth Dóri, Tóth-Naár Panni, Varga Veronika, Varga Vivien, Veczán Szonja

Alice BellyDance és csapata

Tóth-Czirják Alíz és a Thaleia Mosolya hastánccsoport

Tóth-Czirják Alíz tanítványaiként, kezdő és haladó táncosok jöttek össze a hastánc szeretete kapcsán, hogy hétről hétre fejlesszék tudásukat ami a mai napig tart. Az órák jókedvű hangulata, a szeretetteljes tréfálkozás adja a Thaleia egyediségét.

Alice BellyDance Fellepok
Alice BellyDance Fellepok

Nőiesség

Nőiességük ezen a szűrőn át mutatkozik meg, és a hastánc által teljesedik ki. A tánc iránti alázat, szeretet és életörömük egyszerre jelenik meg a színpadon. Egy kecses mozdulat – egy apró, mosolygós kacsintás és még maga Thaleia, az öröm és színház istennője is mosolyogni fog a táncosok előadása közben.

Előadás címe: Angyalszárny

Fantázia koreográfia

A koreográfiát készítette: Tóth-Czirják Alíz

Táncolják: Tóth-Czirják Alíz, Magyarné Nokta Krisztina, Hegedűs Krisztina, Keresztes Anita

Carmen TSE

Egyedülálló, exkluzív táncórák

Ovisoknak és iskolásoknak, sérülteknek és szülőknek is tartunk táncedzéseket különböző stílusban:

Balett, jazz, modern break, disco, hip-hop, show, fitt dance lady táncórákon vehetnek részt tanulóink alapképzésként, majd különböző modern és divattánc közül választhatnak. Részt vehetnek hobbi szerűen vagy versenyszerűen az órákon.
Kiegészítésként akrobatika oktatás is működik tánciskolánkban.

Carme TSE Fellepok
Carmen TSE Fellepok

Hagyományos programjaink

Minden évben létrehozunk egy táncszínházi produkciót, mely bemutatáshoz az esztergomi Várszínház ad helyszínt.

25 éve minden évben Országos divattánc versenyt rendezünk Esztergomban a Magyar Divat és Sporttánc Szövetséggel közösen.

Elisabeth Katalin Grabow és csapata

Előadás címe: Lionesses

A nőiességnek számtalan megjelenése és formája van. Véleményünk szerint nincs “jó” vagy “rossz” nő, mert mindannyiunkban van egy ősi, mindent elsöprő és ragyogó erő.

Elisabeth KG Fellepok
Elisabeth KG Fellepok

A saját testünk feletti rendelkezés és az önkifejezés úgy, ahogy azt mi szeretnénk megmutatni, tükröződik ebben a koreográfiában, igazolva minden nőt, hogy ő ízig-vérig IGAZI Nő, pont úgy, ahogy van!

 

Leírás a produkcióról

A koreográfiát készítette: Dally Higglerz

Táncolják: Juhász Maya, Szépál Ágnes, Nyéki Emese, Elisabeth Grabow

 

Kreadance Tse

Megláttam, Kipróbáltam, Megszerettem

A Kreadance Tse alapítója és vezető edzője Kalmár Eleonóra, edzője Csaba Árpád „ Látványtáncok Koszorús Mestere” címmel kitűntetett edzők.

A tánciskola több műfaj oktatásával foglalkozik, pl. modern tánc, hip hop, látványtánc

7 éves kortól várják a fiatalokat a hobbi, illetve a versenyző csoportokba.

Kreadance Tse Fellepok
Kreadance Tse Fellepok

Hivatás

2006-os Megalakulásuk óta segítik a fiatalok szabadidőben eltöltött kulturális aktivitását.
Az edzők, Eleonóra és Árpád egészséges életre nevelik a fiatalokat, népszerűsítik a sportágat és a közösségi szellem kialakítását.

Előadás címe: Vacancy – kortárs/hip-hop

A Kreadance Tse felnőtt versenyző csapata bemutatja a „Vacancy” című kortárs/hip hop koreográfiát.
Mindenképpen szerettünk volna egy új irányba elmozdulni és mivel szeretünk kísérletezni és célunk, hogy maradandót alkossunk, élményeket adjunk, büszkén fogjuk bemutatni június 23-án.

A koreográfia 2022-ben megkapta a „Legjobb koreográfia díját” illetve azóta több versenyen nyerte el a legjobb koreográfia címet. A Dance Star Világbajnokság horvátországi döntőjében II. helyezett lett.

Koreográfusok: Kalmár Eleonóra és Csaba Árpád

Táncolják: Csúzi Jusztina, Kaposvári Dorka, Erdős Barbara, Józsa Dorina, Bundik Anna, Tippanucz Léda, Mezei Virág, Kárpáti Attila

Spirit Dance Company

Spirit Dance Company

Vezetője és koreográfusa Sándor Timea táncművész, táncpedagógus.
A csapat irányultsága a modern – kortárstánc. Kialakultak a színpadi közlés alapvetései, a mozgásvilág sajátos dinamizmusa, a fizikai tánc kifejező és drasztikus elemeinek használata, valamint a táncosok egyéniségéből fakadó személyes megoldások és legfőképpen a tánc nem esztétikai, hanem szinházi megközelítésének igénye.

Spirit Dance Company Fellepok
Spirit Dance Company Fellepok

Célunk

Előadó-művészeti együttesként minden olyan jellegű kezdeményezésre nyitottak vagyunk, mely elősegíti, hogy mindenki, különösen a fiatalabb generáció nyitottabbá váljon a művészetek iránt. E célból a modern-kortárs táncnyelvezet használatával, olyan megkapó és elgondolkodtató előadásokat vagyunk hivatottak létrehozni, melyek a múlt és a jelen történéseire reflektálnak, miközben a külső megfigyelésen túl, résztvevőkké is teszik a nézőt.

Előadás címe: Tónusok (részlet) – moderntánc

A zene áthatja mindennapjainkat, végigkíséri életünket az élet minden területén, ha szeretnénk, ha nem. De hogyan hat ránk , mit vált ki belőlünk? Hogyan hat a lelkünkre, kapcsolatainkra? Előhoz-e belőlünk valami pluszt – negatív vagy akár pozitív dolgot? Mitől preferáljuk jobban az egyiket a másiktól?

Jó kedv esetén rögtön zenét hallgatunk, ha szomorúak vagyunk, akkor is, csak éppen a mű stílusa eltérő. Miért van az, hogy olykor egy-egy zenemű alig érint meg, máskor pedig egészen mély dolgokat indít el bennünk? A zene szabadságot ad, szárnyalni lehet tőle, de lehúzhat a mélybe is. Benne rejtőzik az önvizsgálat lehetősége. És vajon a tudatalatti válogatja ki oly gondosan őket, hogy éppen mire van szükségünk?

Darabunkban a zene sokszínű árnyalatait, ránk gyakorolt hatását keressük táncosainkkal, s a nézőkkel.

A koreográfiát készítette: Sándor Timea
Zene: Rene Aubry
Táncolják: Hargitai Anikó, Márkus Lilla, Ovád Fanni, Sándor Timea,  Sebestyén Tímea,  Vincze Renáta

Sharyam Dance Universe

Tóth Tímea – Sharyam

A Sharyam Dance Universe haladó és versenyző csoportjának állandó tagjai 10-18 éve az iskola tanítványai. Nyitott szemléletű iskoláról és csoportról lévén szó, a klasszikus és a fúziós irányvonalat egyaránt képviselik, oktatójuk mindkettőt ugyanolyan fontosnak érzi a képzésük során. Erre a gálára éppen ezért egy egyedi összeállítással készülnek, ahol a hastánc színeit és extrém határait igyekeznek megmutatni a nagyközönség számára.

Sharyam Fellepok
Sharyam Fellepok

Céljaink

A csoport vezetője Tóth Tímea Sharyam, a Sharyam Dance Universe megalapítója, gyémánt minősítésű fúziós táncos, díjnyertes koreográfus. 24 éve foglalkozik hastánccal és folyamatosan képzi magát teljesen más táncstílusokban is. A tanításban a kreatív csoportos alkotómunkát kedveli a legjobban, új fúziók megálmodása és egyre különlegesebb előadások létrehozása a célja.

Facebook: @sharyamproduction

Sharyam az órákon nem mindig a klasszikus megoldások híve, hanem néha furcsa, de vicces kihívások elé állítja tanítványait a gyorsabb fejlődés érdekében. 🙂

Előadás címe: Féktelenül

A Féktelenül című előadást egy olyan hastánciskola táncosai adják elő, akik rajonganak a klasszikus és nőies orientális táncért, ugyanakkor előszeretettel használják ki a stílusból adódó szabadságot. A hastánc és más táncstílusok mozdulatvilágából néha megdöbbentő és extrém fúziók születnek és táncosaink az Újra-Hangolva táncgálán ezeket a határtalan lehetőségeket igyekeznek megmutatni a nagyközönség számára.

Koreográfus: Tóth Tímea ‘Sharyam’

Táncolják: Akkerman Rita, Bárkány Mónika, Berek-Halász Beáta, Dvorszki Judit, Eipl Renáta, Földi Tímea, Papp-Csepi Babett, Papp Médea, Szircsák Andrea, Takács Zsuzsanna, Tóth Tímea ‘Sharyam’, Vermes Krisztina

Juliett Dívák

Dívák

A Juliett Dívák a fő mozgatórugója a gálánknak, mely 2020-ban alakult. Általuk, velük álmodtam meg valami újat, valami csodásan különlegeset, mely a jelenlegi mindennapjaimat kitöltik, feltöltik, energiát és lendületet adnak.

Juliett Divak Fellepok
Juliett Divak Fellepok

Céljaink

Elsődleges szempont, hogy mindig érezzük jól magunkat, legyen az táncóra, legyen egy fellépés vagy verseny. Koreográfiáinkban a show jellegre fókuszálunk, hogy esetenként legyen története, legyen valami kerete, különös hangulata a produkciónak.

Előadás címe

Divas The First – showtánc
Nők, Hölgyek, Dívák – showtánc
Kirakat – showtánc
Viva la Divas – showtánc

Fellépő Juliett Dívák:

Árkay Lucia, Bakó Mónika, Barabás Emese, Basch Andrea, Bene Edit, Egervári Viktória, Fodróczy Márta, Gruber Márta, Kaplonyi Csilla, Koós Ágnes, Lajos Julianna, Macher Irén, Magasházyné Székesvári Ildikó, Molnárné Kulcsár Kata, Pál Andrea Orsolya, Povázsonné Zséli Zsuzsanna, Spóring Zsuzsanna, Völgyi Márta, Zsótér Anita

A12 Táncszínház – Kőnig István vezetésével

A12 Fellepok

A12 Tánciskola & Táncszínház

A stúdió vezetője Kőnig István, a Semmelweis Egyetemen diplomázott – mozgástudományból, jelenleg a Magyar Táncművészeti Egyetem hallgatója, táncszínházi tapasztalatát a Budapest Táncszínházban, az Inversedance-ben és PR – Evolution-ban szerezte. A táncstúdiót 2018 januárjában hozta létre azzal a céllal, hogy méltó körülmények között lehessen tanulni, tanítani, alkotni – egy szóval táncolni.

A12 Fellepok

Céljaink

A stúdió fő profilja a modern – kortárstánc és a klasszikus balett. A tánciskola megpróbál hidat képezni azok között, akik még csak kóstolgatják a táncművészetet, és akiknek már a mindennapos rutin részét képezi a tánc, ezért vannak teljesen kezdő csoportok, ahol az alapoktól építkeznek, és vannak haladó foglalkozások, ahol fellépésekre és előadásokra készülnek a táncosok.

Előadás címe: Break (részlet) – moderntánc

A darab a társadalami struktúra esetleges töréséból fakadó káoszba invitálja a nézőt. Egyéni és csoportos megküzdési stratégiák boncolásával arra keressük a választ, hogy hogyan lehetséges egy új rendszer felépítése.  Az est folyamán a „Break” című darabból hoznak ízelítőt a táncosok.

Táncolják: Erdélyi Kata, Nagy Fruzsina, Tóth Petra, Székely Borbála, Harta Zsófia

Adonika Mozgásművészeti Stúdió – Beer Noémi

Adonika Fellepok

Adonika Mozgásművészeti Stúdió

– A tánc hatása a gyermekekre

A tánc egy olyan örömforrás, ami egyúttal játék a testünkkel és a zenével. Egy sajátos nyelv szavak nélkül, ahol hazudni szinte lehetetlen. Lehetőséget nyújt a közösségformálásra, magabiztosságot, önbizalmat ad. A tudatos, koordinációs mozgások összehangolt működésre késztetik az agy jobb- és bal féltekéjét, és ezzel segítséget nyújtanak a figyelemzavarral küzdő gyerekeknek a koncentráció terén a fejlődésre. A visszahúzódó nehezen kommunikáló gyerekek előtt egy új lehetőséget nyit meg az önkifejezésre.

Adonika Fellepok

Célunk

Legfőbb célunk, hogy mindenkinek lehetőséget nyújtsunk a mozgásra tehetségtől és testalkattól függetlenül. Növendékeink a lehető legpreventívebb módon tanulják meg mi az a testtudat, valamint, hogy felfedezik a bennük rejlő kreativitást, és a mozgás örömét. A hozzánk járó gyerekek testének egészséges képzése mellett szeretnénk fejleszteni kulturális és esztétikai értékrendjüket is például az igényes zene választással.

Előadás címe: VIMANÁK

Ez egy szanszkrit eredetű szó, aminek az egyik jelentése: az indiai istenek nagyon díszes, palota szerű repülő alkalmatossága.

Az ősi hindu írásokban, a Védákban olvashatunk olyan repülő közlekedési eszközökről, mint a vimanák. Ezeket az ősi űrhajókat használóik képesek voltak irányítani a levegőben. Működésükkel kapcsolatban számunkra felfoghatatlan információkat is tartalmaznak a védikus írások. Eszerint az indiai ókor légi járműveit, űrhajóit mantrákkal irányították, sőt bolygóközi utakat is megtettek.

A Bhágavata Purána részletesen leírja a misztikus képességekkel rendelkező Kardama Muni légi utazását. A jógi egy minden kényelemmel ellátott „repülőgépet” épített, mely megfelelt egy repülő palotának, és feleségével, Dévahutival együtt útra kelt.

Ez a koreográfia az idei Országos Táncművészeti Fesztiválon első díjat kapott, karaktertánc kategóriában.

A koreográfiát készítette: Nagyné Beer Noémi

Táncolják: Gadzsev Lili, Helembai Györgyi, Hirsch Réka, Réz Kinga, Soóky Andrea, Székely Zsuzsi, Tóth Dóri, Tóth-Naár Panni, Varga Veronika, Varga Vivien, Veczán Szonja

Alice BellyDance és csapata

Alice BellyDance Fellepok

Tóth-Czirják Alíz és a Thaleia Mosolya hastánccsoport

Tóth-Czirják Alíz tanítványaiként, kezdő és haladó táncosok jöttek össze a hastánc szeretete kapcsán, hogy hétről hétre fejlesszék tudásukat ami a mai napig tart. Az órák jókedvű hangulata, a szeretetteljes tréfálkozás adja a Thaleia egyediségét.

Alice BellyDance Fellepok

Nőiesség

Nőiességük ezen a szűrőn át mutatkozik meg, és a hastánc által teljesedik ki. A tánc iránti alázat, szeretet és életörömük egyszerre jelenik meg a színpadon. Egy kecses mozdulat – egy apró, mosolygós kacsintás és még maga Thaleia, az öröm és színház istennője is mosolyogni fog a táncosok előadása közben.

Előadás címe: Angyalszárny

Fantázia koreográfia

A koreográfiát készítette: Tóth-Czirják Alíz

Táncolják: Tóth-Czirják Alíz, Magyarné Nokta Krisztina, Hegedűs Krisztina, Keresztes Anita

Carmen TSE

Carme TSE Fellepok

Egyedülálló, exkluzív táncórák

Ovisoknak és iskolásoknak, sérülteknek és szülőknek is tartunk táncedzéseket különböző stílusban:

Balett, jazz, modern break, disco, hip-hop, show, fitt dance lady táncórákon vehetnek részt tanulóink alapképzésként, majd különböző modern és divattánc közül választhatnak. Részt vehetnek hobbi szerűen vagy versenyszerűen az órákon.
Kiegészítésként akrobatika oktatás is működik tánciskolánkban.

Carmen TSE Fellepok

Hagyományos programjaink

Minden évben létrehozunk egy táncszínházi produkciót, mely bemutatáshoz az esztergomi Várszínház ad helyszínt.

25 éve minden évben Országos divattánc versenyt rendezünk Esztergomban a Magyar Divat és Sporttánc Szövetséggel közösen.

Elisabeth Katalin Grabow és csapata

Elisabeth KG Fellepok

Lionesses

A nőiességnek számtalan megjelenése és formája van. Véleményünk szerint nincs “jó” vagy “rossz” nő, mert mindannyiunkban van egy ősi, mindent elsöprő és ragyogó erő.

Elisabeth KG Fellepok

A saját testünk feletti rendelkezés és az önkifejezés úgy, ahogy azt mi szeretnénk megmutatni, tükröződik ebben a koreográfiában, igazolva minden nőt, hogy ő ízig-vérig IGAZI nő, pont úgy, ahogy van!

Leírás a produkcióról

A koreográfiát készítette: Dally Higglerz

Táncolják: Juhász Maya, Szépál Ágnes, Nyéki Emese, Elisabeth Grabow

Kreadance Tse

Kreadance Tse Fellepok

Megláttam, Kipróbáltam, Megszerettem

A Kreadance Tse alapítója és vezető edzője Kalmár Eleonóra, edzője Csaba Árpád „ Látványtáncok Koszorús Mestere” címmel kitűntetett edzők.

A tánciskola több műfaj oktatásával foglalkozik, pl. modern tánc, hip hop, látványtánc

7 éves kortól várják a fiatalokat a hobbi, illetve a versenyző csoportokba.

Kreadance Tse Fellepok

Hivatás

2006-os Megalakulásuk óta segítik a fiatalok szabadidőben eltöltött kulturális aktivitását.
Az edzők, Eleonóra és Árpád egészséges életre nevelik a fiatalokat, népszerűsítik a sportágat és a közösségi szellem kialakítását.

Előadás címe: Vacancy – kortárs/hip-hop

A Kreadance Tse felnőtt versenyző csapata bemutatja a „Vacancy” című kortárs/hip hop koreográfiát.
Mindenképpen szerettünk volna egy új irányba elmozdulni és mivel szeretünk kísérletezni és célunk, hogy maradandót alkossunk, élményeket adjunk, büszkén fogjuk bemutatni június 23-án.

A koreográfia 2022-ben megkapta a „Legjobb koreográfia díját” illetve azóta több versenyen nyerte el a legjobb koreográfia címet. A Dance Star Világbajnokság horvátországi döntőjében II. helyezett lett.

A koreográfiát készítette: Kalmár Eleonóra és Csaba Árpád
Táncolják: Csúzi Jusztina, Kaposvári Dorka, Erdős Barbara, Józsa Dorina, Bundik Anna, Tippanucz Léda, Mezei Virág, Kárpáti Attila

Spirit Dance Company

Spirit Dance Company Fellepok

Spirit Dance Company

Vezetője és koreográfusa Sándor Timea táncművész, táncpedagógus.
A csapat irányultsága a modern – kortárstánc. Kialakultak a színpadi közlés alapvetései, a mozgásvilág sajátos dinamizmusa, a fizikai tánc kifejező és drasztikus elemeinek használata, valamint a táncosok egyéniségéből fakadó személyes megoldások és legfőképpen a tánc nem esztétikai, hanem szinházi megközelítésének igénye.

Spirit Dance Company Fellepok

Célunk

Előadó-művészeti együttesként minden olyan jellegű kezdeményezésre nyitottak vagyunk, mely elősegíti, hogy mindenki, különösen a fiatalabb generáció nyitottabbá váljon a művészetek iránt. E célból a modern-kortárs táncnyelvezet használatával, olyan megkapó és elgondolkodtató előadásokat vagyunk hivatottak létrehozni, melyek a múlt és a jelen történéseire reflektálnak, miközben a külső megfigyelésen túl, résztvevőkké is teszik a nézőt.

Előadás címe: Tónusok (részlet) – moderntánc

A zene áthatja mindennapjainkat, végigkíséri életünket az élet minden területén, ha szeretnénk, ha nem. De hogyan hat ránk , mit vált ki belőlünk? Hogyan hat a lelkünkre, kapcsolatainkra? Előhoz-e belőlünk valami pluszt – negatív vagy akár pozitív dolgot? Mitől preferáljuk jobban az egyiket a másiktól?

Jó kedv esetén rögtön zenét hallgatunk, ha szomorúak vagyunk, akkor is, csak éppen a mű stílusa eltérő. Miért van az, hogy olykor egy-egy zenemű alig érint meg, máskor pedig egészen mély dolgokat indít el bennünk? A zene szabadságot ad, szárnyalni lehet tőle, de lehúzhat a mélybe is. Benne rejtőzik az önvizsgálat lehetősége. És vajon a tudatalatti válogatja ki oly gondosan őket, hogy éppen mire van szükségünk?

Darabunkban a zene sokszínű árnyalatait, ránk gyakorolt hatását keressük táncosainkkal, s a nézőkkel.

Koreográfia: Sándor Timea
Zene: Rene Aubry
Táncolják: Hargitai Anikó, Márkus Lilla, Ovád Fanni, Sándor Timea,  Sebestyén Tímea,  Vincze Renáta

Sharyam Dance Universe

Sharyam Fellepok

Tóth Tímea – Sharyam

A Sharyam Dance Universe haladó és versenyző csoportjának állandó tagjai 10-18 éve az iskola tanítványai. Nyitott szemléletű iskoláról és csoportról lévén szó, a klasszikus és a fúziós irányvonalat egyaránt képviselik, oktatójuk mindkettőt ugyanolyan fontosnak érzi a képzésük során. Erre a gálára éppen ezért egy egyedi összeállítással készülnek, ahol a hastánc színeit és extrém határait igyekeznek megmutatni a nagyközönség számára.

Sharyam Fellepok

Céljaink

A csoport vezetője Tóth Tímea Sharyam, a Sharyam Dance Universe megalapítója, gyémánt minősítésű fúziós táncos, díjnyertes koreográfus. 24 éve foglalkozik hastánccal és folyamatosan képzi magát teljesen más táncstílusokban is. A tanításban a kreatív csoportos alkotómunkát kedveli a legjobban, új fúziók megálmodása és egyre különlegesebb előadások létrehozása a célja.

Sharyam az órákon nem mindig a klasszikus megoldások híve, hanem néha furcsa, de vicces kihívások elé állítja tanítványait a gyorsabb fejlődés érdekében:). Egy kicsit ebből mutatunk ma nektek.

Előadás címe: Féktelenül

A Féktelenül című előadást egy olyan hastánciskola táncosai adják elő, akik rajonganak a klasszikus és nőies orientális táncért, ugyanakkor előszeretettel használják ki a stílusból adódó szabadságot. A hastánc és más táncstílusok mozdulatvilágából néha megdöbbentő és extrém fúziók születnek és táncosaink az Újra-Hangolva táncgálán ezeket a határtalan lehetőségeket igyekeznek megmutatni a nagyközönség számára.

Koreográfus: Tóth Tímea ‘Sharyam’

Táncolják: Akkerman Rita, Bárkány Mónika, Berek-Halász Beáta, Dvorszki Judit, Eipl Renáta, Földi Tímea, Papp-Csepi Babett, Papp Médea, Szircsák Andrea, Takács Zsuzsanna, Tóth Tímea ‘Sharyam’, Vermes Krisztina

Juliett Dívák

Juliett Divak Fellepok

Dívák

A Juliett Dívák a fő mozgatórugója a gálánknak, mely 2020-ban alakult. Általuk, velük álmodtam meg valami újat, valami csodásan különlegeset, mely a jelenlegi mindennapjaimat kitöltik, feltöltik, energiát és lendületet adnak.

Juliett Divak Fellepok

Céljaink

Elsődleges szempont, hogy mindig érezzük jól magunkat, legyen az táncóra, legyen egy fellépés vagy verseny. Koreográfiáinkban a show jellegre fókuszálunk, hogy esetenként legyen története, legyen valami kerete, különös hangulata a produkciónak.

Előadás címe

Divas The First – showtánc
Nők, Hölgyek, Dívák – showtánc
Kirakat – showtánc
Viva la Divas – showtánc

Fellépő Dívák:

Árkay Lucia, Bakó Mónika, Barabás Emese, Basch Andrea, Bene Edit, Egervári Viktória, Fodróczy Márta, Gruber Márta, Kaplonyi Csilla, Koós Ágnes, Lajos Julianna, Macher Irén, Magasházyné Székesvári Ildikó, Molnárné Kulcsár Kata, Pál Andrea Orsolya, Povázsonné Zséli Zsuzsanna, Spóring Zsuzsanna, Völgyi Márta, Zsótér Anita